Søgemaskineregistrering

Der er mange der for et mindre beløb tilbyder registrering i mere end 1000 søgemaskiner. Dette er spild af tid og penge. I stedet skal man bare gøre følgende.

Kataloger

I katalogerne er det vigtigt at blive registreret både fordi det giver besøgende og fordi søgerobotterne herigennem kan finde ud af at websitet eksisterer. I kataloger skal du selv sørge for at blive tilmeldt. Her kan du starte med de store internationale kataloger som er Open Directory Project og Yahoo! Directory. Sidstnævnte er gratis for alle andre end virksomheder. Blandt de danske er Jubii det mest brugte katalog.

Brug tid på at finde den kategori hvor dit website passer bedst. Søg evt. på dine nøgleord og se hvor de sider der bliver vist ligger. Prøv at forestille dig hvilken kategori en potentiel kunde ville lede i. Hvis den mest passende kategori er en underkategori så placer den der.

Titlen skal ofte være firmanavnet, men hvis det ikke skal det så kan det være en fordel at placere et par nøgleord i starten.

Beskrivelsen bør være en sammenhængende sætning uden STORE BOGSTAVER, overdrevet sprog, gåseøjne eller underlige brug af tegn. Skriv i tredje person og vær præcis og faktuel. Start med to nøgleord og brug gerne færre ord end tilladt da det minimerer risikoen for at beskrivelsen bliver redigeret.

Når ens website er tilmeldt i en af disse kataloger finder søgerobotterne hurtigt ud af at websitet eksisterer.

Søgerobotter

Registrering i søgemaskiner som benytter robotter ligesom Google eller Yahoo Search er ikke nødvendig. En robot omtales også ofte som en crawler eller en spider. Så snart der er andre sites der linker til dit website finder de dem selv. Derudover skal websitet være optimeret så søgerobotterne kan finde alle siderne.

Over 90% af søgemaskinernes gratis url tilmeldinger er spam, derfor er der ingen grund til at tilmelde dit site sammen med denne store mængde af spam når robotterne alligevel finder din side. Hvis du alligevel ønsker at tilmelde dig her så gør det ikke for mange gange da det også kan blive opfattes som spamming.

Betaling for registrering

Betaling for optagelse er typisk ikke nødvendig men for nogle virksomheder kan det være relevant. Betaling kan betyde at dine sider bliver optaget hurtigere og i nogle tilfælde også i søgemaskiner hvor man ellers ikke kunne komme med og dette påvirker også din linkpopularitet. Derudover indekseres dine sider mange steder hver 48 timer hvilket kan være vigtigt hvis nogle sider er under jævnlig forandring.

Robots.txt

Hvis du ønsker at nogle af dine sider ikke skal indekseres i søgemaskinerne så kan du skrive det i en tekstfil der skal hede robots.txt. Filen skal lægges i roden af dit webhotel hvor søgemaskinerne altid checker efter robots.txt.

User-agent: *            betyder gælder for alle robotter.

Disallow:                   betyder at alt må indekseres.

Disallow: /                 betyder intet må indekseres.

Disallow: /admin/       betyder at /admin/ ikke må indekseres.

Disallow: /min.html     betyder at /min.html ikke må indekseres.

Man kan også kombinere foldere og filer som f.eks. Disallow: /admin/min.html.

8. Tekniske vanskeligheder | 10. Monitorering


www.000webhost.com