Snyd

Snyd og svindel overfor søgemaskiner, som spamming, doorway pages, cloaking, link farms, mirror sites og bad neighbourhoods kan blive straffet med at man bliver blacklistet og resultatet er at siden blive smidt helt ud eller får en særlig lav placering.

Anmeld svindel

Søgemaskinerne gør dig en tjeneste ved at hjælpe med at henvisevise andre til dit website. Omvendt hjælper du søgetjenesterne med at levere indhold til deres indekser. Svindlere bryder med denne gensidige støtte ved at prøve at fuppe søgetjenesterne hvilket også går ud over andre websites som har et mere reelt indhold. Derfor bør svindlere anmeldes så der bliver ryddet op i det uhæderlige indhold.

Hvis dine konkurenter snyder sig til en højere placering går det ud over dit website. Den bedste strategi er at anmelde det så de kan blive fjernet og derved giver plads til at alle andre længere nede kan stige højere op på ranglisten.

Her kan svindel anmeldes til Google.

Bad Neighbourhoods

Link aldrig til andre websider der er fjernet fra søgemaskinerne, da det går udover din egen placering. Du kan checke om websider er straffet i Google med Google Toolbar. Hvis de under PageRank er grønne er det fint at linke til dise websider. Hvis der ikke er bare lidt grønt i PageRank baren så skal man passe på med at linke til dem selvom de ikke nødvendigvis er blacklistet. Hvis baren er grå skal man helt lade være med at linke til siden.

Link Farms

Pas på med at deltage i link farms. Disse sider kenetegnes ved at der linkes ud til mange sider hvor det eneste formål er at snyde de søgeroboter der analyserer websitets indhold til at forbedre sidernes placeringer. Da man ikke har kontrol over hvorvidt andre linker til ens website bliver links fra disse sider kun ignoreret fordi at det ellers ville være muligt at straffe konkurrenter ved at tilmelde dem disse link farms.

Skygge domæner og mirror sites

At købe flere nye domæner der peger på sin egen side kaldes skygge domæner og betragtes også som snyd. Dog er der mange virksomheder der skifter domæne og måske har to navne hvilket somregl ikke straffes. Dog kan det give andre problemer såsom at nogle undersider i søgemaskinerne lægges under det ene domæne og andre sider under det andet.

At have flere forskellige websites med samme indhold kaldes mirror sites og bliver også straffet.

Doorway pages

Doorway pages kaldes af uærlige SEO firmaer ofte noget andet som f.eks. information, gateway eller entry pages. Uanset navnet er doorway pages skrevet til specifikke søgemaskiner og målet er at besøgende ikke skal bruge siden til noget andet end som indgang til en anden side hvor det virkelige budskab er. De har ofte ikke noget relevant indhold og søgemaskinerne er heldigvis blevet bedre til at slette dem fra deres indeks. Hvis man vil lave sider rettet mod specifikke søgemaskiner bør de laves med et reelt indhold og de skal kunne findes gennem synlige links når man starter fra forsiden.

Cloaking

Cloacking er en teknik hvor besøgende får lov til at se en side mens søgemaskinerne får en anden for at få en god placering. Denne teknik betragtes som snyd og straffes ved at man bliver ekskluderet fra søgemaskinerne. Et tegn på cloacking er når en titel og tekst i søgemaskinen er anderledes når man ser på selve siden. Hvis man klikker på linket cache i bunden af beskrivelsen af hver af Googles søgeresultater og det er helt forskelligt fra det man ser når man klikker på det almindelige link vil der oftest være tale om cloaking.

Redirects

Redirects er når man automatisk sender besøgende videre til en anden side. Dette er søgemaskinerne ikke glade for så ofte kan en løsning være at nøjes med at lave et link til den nye side. Typisk vil du høre et ekstra klik når en webside benytter redirect.

Blacklistet

Hvis du bliver banned skal fejlen først rettes og derefter kan du skrive til søgemaskinerne for at bede om eller rettere tigge om at blive inkluderet igen. Det er ikke sikkert de vil tage dit website med igen men hvis de gør så skulle der gå en måneds tid. De svarer ikke på hvorfor du er blevet banned så hvis du ikke har været klar over hvad du har gjort forkert må du gætte dig frem eller søge professionel hjælp fra en SEO konsulent.

6. Linkpopularitet | 8. Tekniske vanskeligheder


www.000webhost.com